Oorontsteking Baby

Baby’s kunnen in principe beide vormen van oorontsteking krijgen. In 99% van de gevallen zal het echter gaan om middenoorontsteking. Bekijk de Oorontsteking symptomen om te kijken van welke symptomen er bij uw baby sprake van is. Heeft u het vermoeden dat uw baby een gehoorgangontsteking heeft? Dan verwijs ik u door naar de Oorontsteking volwassenen. Dit artikel richt zich op 99% van de baby’s met een middenoorontsteking.Oorontsteking baby herkennen? 

Het begint meestal met een verkoudheid. Een snotneus, proesten en huilen kunnen de eerste symptomen van een oorontsteking zijn. Let goed op het gedrag van uw baby. Een middenoorontsteking kan in het begin lastig te herkennen zijn. Een baby heeft nog niet de mogelijkheid om dit aan u als ouders te vertellen. 1 van de symptomen bij oorontsteking baby is dat ze minder goed drinken. Ze zijn prikkelbaar en erg onrustig. Daarnaast zal een baby in veel gevallen naar zijn oor grijpen.

Huilen en driftbuien kunnen symptomen van oorontsteking baby zijn.
Plotselinge huil- en driftbuien kunnen symptomen van een middenoorontsteking bij uw baby zijn.

Bij een ernstig geval van middenoorontsteking bij een baby kunnen er ook symptomen als braken, diarree en koorts optreden. Zorg dat ze ondanks de minder zin in drinken voldoende vocht binnenkrijgen om uitdroging te voorkomen.

Controleer het oor van uw baby. Zonder specialistisch materiaal is het onmogelijk om het trommelvlies te bekijken. Wel kunt u zien of er sprake is van een loopoor waarbij vocht en pus naar buiten komt.

Oorontsteking baby behandeling

Het goede nieuws is dat de middenoorontsteking bij baby’s in veel gevallen vanzelf weer wegtrekt. Neem altijd contact op met een arts als uw baby jonger is dan 6 maanden. De oorontsteking zal in veel gevallen na 2 weken weer zijn weggetrokken. Toch kunnen de symptomen erg vervelend voor uw baby zijn.

Paracetamol is een effectief middel om de pijn te onderdrukken. Deze zijn zowel oraal als via een zetpil toe te dienen. De pijnklachten zullen dan in ieder geval een stuk draaglijker voor uw baby zijn. Raadpleeg altijd een arts voor de juiste pijnstillers.

Neem direct contact op met de huisarts als uw kind jonger is dan 6 maanden of als de klachten na 1 of 2 weken niet afnemen. In sommige gevallen zal de huisarts dan een antibioticakuur voor uw baby voorschrijven. Ook bij baby’s die klachten als overgeven, diarree of hevige koorts hebben is het verstandig zo snel mogelijk een arts voor advies te vragen.

Deze website dient niet als vervanging van medisch advies van een arts. Is er sprake van Oorontsteking baby, raadpleeg dan altijd een arts voor specialistisch advies.