Oorontsteking voorkomen


Oorontsteking voorkomen kan veel ellende besparen. Toch is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Een ontsteking van de oren, en dan met name  gehoorgangontsteking, ontstaat vaak doordat het oorsmeer niet meer de optimale werking heeft.  De juiste zuurtegraad is belangrijk waardoor met name bij bezoekjes aan het zwembad het oorsmeer minder bescherming biedt.

Oorontsteking voorkomen door te stoppen met peuteren

Een andere oorzaak zijn wattenstaafjes en oorpeuteren. Het gebruik van wattenstaafjes, of de vingers, zorgt ervoor dat het oorsmeer verder het oor ingedrukt wordt. Hierdoor kunnen er blokkades ontstaan of kleine wondjes op de plekken waar het oorsmeer samen komt. Dit wordt een opeenstapeling van bacteriën die gemakkelijk een oorontsteking kunnen veroorzaken. Om oorontsteking te voorkomen is het daarom aan te raden om minder in het oor te peuteren. Echter wordt het oor daar weer niet goed schoon van. Wat is dan handig om oorontsteking te voorkomen? Er zijn verschillende producten op de markt verkrijgbaar die helpen om oorontsteking te voorkomen. In samenwerking met DeOnlineDrogist.nl hebben we een overzicht gemaakt van producten die helpen voor het oorontsteking voorkomen.

Otalgan oorspray

otalgan oorsprayDe Otalgan oorspray is een handige verstuiver die overbodig oorsmeer verwijderd. Het verwijdert stofdeeltjes en zorgt voor een gezonde reiniging en oorhygiëne. De Otalgan oorspray 2 tot 3 keer per week gebruiken om overbodig oorsmeer te verwijderen. Deze oorspray is ook zeer geschikt voor mensen met hoortoestellen. De Otalgan oorspray is te gebruiken om oorontsteking te voorkomen. Daarom niet gebruiken indien er sprake is van een oorontsteking, trommelvliesperforatie of bij mensen die aan het oor geopereerd zijn. De Otalgan oorspray draagt bij aan een gezonde gehoorgang en helpt oorontsteking voorkomen.

otalgan meer informatie

Bloem Earfree druppels

bloem earfree druppelsDe Bloem EarFree druppels is speciaal ontwikkeld voor mensen die vatbaar zijn voor oorsmeerproppen, zwemmersoren, teveel aan oorsmeer, eczeem of psoriasis in het buitenoor en andere irritaties aan de oren. De Bloem EarFree druppels helpt tegen jeuk en pijn en geeft de huid in de gehoorgang de benodigde voedingsstoffen om deze in perfecte conditie te brengen en te houden. Dagelijks 2 tot 3 maal per dag ongeveer 6 tot 8 druppels van de Bloem EarFree in het oor druppelen. Houdt hierbij het hoofd schuin zodat de druppels optimaal in het oor kunnen komen.

bloem meer informatie

LUCOVIT OTIXYL OORSPRAY

oorontsteking voorkomenDeze oorspray van het merk Lucovit voorkomt ophoping van oorsmeer in de gehoorgang en helpt de gehoorgang gezond te houden. Lucovit Otixyl oorspray is een uitstekend alternatief voor wattenstaafjes en helpt oorontsteking voorkomen. Het oorsmeer blijft gezond en blokkades worden gemakkelijk verwijderd.  Gebruik de oorspray dagelijks 2-3 keer tot een maximum van 30 dagen. De oorspray van Lucovit Otixyl is erg mild. Hierdoor is de dosis gemakkelijk te verhogen tot 4-6 keer per dag.

lucovit meer informatie